• 1951 doğumlu avusturyalı çellist, şef. tobias kuhne ve andre navarra ile çalışmış, 1971 yılında ilk sahne deneyimini viyana ve londra'da çellist olarak verdiği konserlerle yaşamıştır. viyolonsel kariyerini devam ettirirken bir yandan da şeflik eğitimi almış sanatçı, 25 seneye yakın süredir bu görevi de icra etmededir. kendisi 25 mart 2006 tarihinde istanbul iş sanat'a konser maksadıyla gelecektir.

    amcamızın emi classics 'den çıkma bach solo viyolonsel suitleri değerlidir, hatta grand prix du disque ödülü almıştır, tavsiye edilir. ayrıca philips'den çıkan şostakoviç konçertoları da değerliymiş, onu da araştırmalarımız sırasında öğrendik, deneyeceğiz.
  • kendisi olli mustenenile 25 mart 2006 tarihinde is sanatta cok hos bir performans sergilemistir, ancak konser oncesi gerek is sanatin brosurunden gerekse biletixten takip edenleri o genc karizmatik sapkali fotografi ile yaniltmistir.hafif gobek yapmis,kipkirmizi suratli,surekli gozlugunu kaybeden sevimli dede tipindedir,hala karizmatiktir ama bir an adama ne olmus tepkisi verir.en son mustenen ile beraber caldigi piyano da akillara kazinacaktir.
  • 25 mart 2006 issanat'in salonundaki konserinde, piyanisti olli mustonen ile beraber caldiklari repertuarin icinde en cok begendigim, en son calinan beethoven sonat (la major no.3) idi.

    acikcasi hem amcamin genel olarak yaslanmis ve yorulmus halleri (bir baska bakis acisinda gore pek ciddiye almiyormus gibiydi de aslinda istanbul seyircisini, ama bu yorumu yaparken biraz korkuyorum, belki hakkini yerim diye), hem de cellonun ilk yarida ne kadar az ses cikardigi, ve konser boyunca da tellerin ne kadar cok gerilmis oldugu dikkatlerden kacmadi. enteresan- cellist arkadaslarin yorumu: "ee bu cellolara abanmadan calmak lazim, ses cikartmak icin" idi. ben anlamam. ses cikarmaya calismadi mi cikmadi mi bilmiyorum.

    ikinci yarida ise, bastan beri sahneyi "susleyen" (dikkat dagitan?) olli mustonen ve efsanevi el hareketlerinin buyumus hallerini izledik, tiyatro sahnemizde adeta. (sag kola ter silme rutini de dahil olmak uzere)

    beethoven yorumu da, sakin kizmayiniz ama, cello eslikli piyano sonati gibi oldu adeta. gerci beethoven sonat buna izin veren bir eser. bu entri olli mustonen altina yazilsa daha bir yeridir aslinda ama, neyyyse. deli adam.

    http://www.istanbul.net.tr/…onser_detay.asp?id=5125

    tam program soyle idi

    l. van beethoven - mozart’ın sihirli flüt operasından “ein madchen oder
    weibchen” aryası üzerine piyano ve viyolonsel için 12 çeşitleme, fa majör
    s. prokofiev - viyolonsel ve piyano için sonat, do majör op.119
    r. schedrin - viyolonsel ve piyano için sonat
    l. van beethoven - viyolonsel ve piyano için sonat, la majör, op.69

    bis: 4 el piyano eseri- jest olarak cok sirindi. ah bestecinin adini unuttum, rus olan ama adi hic rus gibi olmayan, anne babasi belcikali olan.. filan gibi gereksiz detaylar kaldi.
hesabın var mı? giriş yap